Εσπερίδες «Ηθική στην εκπαίδευση»

Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων εγκαινίασε μια σειρά επαρχιακών εσπερίδων με θέμα «Ηθική στην Εκπαίδευση», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και την τοπική αυτοδιοίκηση κάθε επαρχίας που θα φιλοξενεί την εσπερίδα. Στις εσπερίδες καλούνται να προσεγγίσουν και αναπτύξουν το θέμα καταξιωμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και πανεπιστημιακοί, ενώ παράλληλα να συζητήσουν με γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας η 1η Εσπερίδα με θέμα «Ηθική στην Εκπαίδευση».

 

Στην εσπερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους οι:

  • Δρ Ζήνα Πουλλη, Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
  • Δρ Θεόδωρος Παναγιώτου, Διευθυντής CIIM, Καθηγητής Οικονομικών και Ηθικής στο CIIM και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
  • Δρ Ιωάννης Μπέκος, Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Στην Εσπερίδα συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κος Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Λάρνακας κος Ανδρέας Λουρουτζιάτης και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κος Νίκος Μουλαζίμης.

 

Την 16 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η 2η Εσπερίδα με θέμα «Ηθική στην Εκπαίδευση», στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» Πάφου.

 

Στην εσπερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους οι:

  • Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κος Γεώργιος
  • Δρ Ζήνα Πουλλή, Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
  • Δρ Σπύρος Βλιάμος, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

 

Στην Εσπερίδα συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πάφου κος Σάββας Γ. Βέργας και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κος Νίκος Μουλαζίμης.