Διαπαιδαγώγηση, Ανατροφή, Συμπεριφορά,

Εκπαίδευση, Αγωγή, Ψυχολογία,

Παιδικοί & Νεανικοί Κίνδυνοι,

Διαπροσωπικές Σχέσεις Παιδιών & Γονέων

Επειδή μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς!

Διαπαιδαγώγηση, Ανατροφή, Συμπεριφορά, Εκπαίδευση, Αγωγή, Ψυχολογία, Παιδικοί & Νεανικοί Κίνδυνοι, Διαπροσωπικές Σχέσεις Παιδιών & Γονέων

Επειδή μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς!

Καλωσόρισμα

Σύμφωνα με την UNESCO, οι γονείς είναι οι αναντικατάστατοι παιδαγωγοί και οι βασικοί υπεύθυνοι για την ανατροφή του παιδιού τους. Την ίδια ώρα, όμως, είναι απροετοίμαστοι γι’ αυτό το ρόλο και μάλιστα στη σημερινή εποχή, που αφενός βάλλονται από υπερπληροφόρηση και παραπληροφόρηση, αφετέρου ο θεσμός της οικογένειας αλλάζει και μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η οικογένεια, επίσης, ως το πιο σημαντικό πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να προσφέρει στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια για ψυχική υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο γονεϊκός ρόλος, εκτός από  μοναδικός, είναι ίσως ο σημαντικότερος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς, εκτός από το ένστικτο, η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται και γνώσεις. 

Απότοκο αυτής της αναγκαιότητας για την οικογένεια να ανακαλύψει και να εφαρμόσει στην καθημερινή πρακτική μεθόδους έτσι ώστε να διευκολύνει τα μέλη της να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις μεταξύ τους σχέσεις και τις σχέσεις τους με τη ζωή, οδήγησε στη δημιουργία της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, βασικός σκοπός της οποίας είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Λοΐζος Γιάσουμας
Πρόεδρος Παγκύπριας Σχολής Γονέων

50 Χρόνια από την ίδρυση της Παγκύπριας Σχολής Γονέων

Ο σύγχρονος άνθρωπος θεωρεί υποχρέωσή του να προετοιμάζεται για όλα τα επαγγέλματα, δεν προετοιμάζεται, όμως για το σπουδαιότερο, αυτό του γονέα. Γι’ αυτό και οι γονείς σήμερα είναι απροετοίμαστοι για τον πολύ υπεύθυνο ρόλο τους και μάλιστα σε δύσκολη εποχή, όπως είναι η δική μας.

[rev_slider alias="home-news"]
Close Menu