ΔΡΑΣΗ CYTA

Συνεργασία με Cytamobile-Vodafone

Μια συνεργασία της Cytamobile-Vodafone με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων σε μια προσπάθεια εξοικείωσης των γονιών με την ψηφιακή εποχή.


 

logo 160x164

Σεμινάρια/Εκπαιδευτικά προγράμματα  

 

για την επιμόρφωση των γονιών στην ψηφιακή εποχή:  

 

«Γνώρισε τον ψηφιακό κόσμο του παιδιού σου.  

  Προστάτεψε το παιδί σου από τους ψηφιακούς κινδύνους με πρακτικές λύσεις»  

 

Περιγραφή προγράμματος:

 

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά, για τη χρήση του διαδικτύου τόσο μέσα από συσκευές κινητής τηλεφωνίας όσο και από τον υπολογιστή, θα επισημανθούν οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που απειλούν τον ψηφιακό κόσμο των παιδιών και θα δοθούν σημαντικές συμβουλές για την αντιμετώπιση/διαχείριση των απειλών αυτών.

Τέλος θα παρουσιαστούν πρακτικές λύσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί και προσφέρονται δωρεάν στους γονείς για την προστασία των παιδιών τους.

 

Ομιλητές/Εκπαιδευτές:

 

Μάριος Πλουτάρχου – Εκπρόσωπος Cyta

«Το ήξερες ότι 80% των παιδιών ηλικίας 9-14 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο;» Κάποια πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά για τη χρήση «έξυπνων» συσκευών από τα παιδιά.

 

Γιώτα Αυξεντίου - Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών και Εφήβων

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους σημερινούς γονείς και πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα σε ένα ξεχωριστό και εντελώς άγνωστο περιβάλλον, αυτό της ψηφιακής εποχής. Θα αγγιχτούν θέματα που ανησυχούν τους γονείς τόσο για την ασφάλεια των παιδιών τους μέσα στο αχανές ψηφιακό περιβάλλον όσο και για θέματα που άπτονται του ψυχισμού του παιδιού και πως αυτός επιδρά ή επηρεάζεται μέσα στον ψηφιακό κόσμο.

 

Παμπίνα Λαζαρίδου - Εκπαιδευτικός, Βοηθός Διευθύντρια, Ειδική έρευνα στην Κινητή μάθηση_ mobilelearning_m-learning

Οι καινούριοι τρόποι κοινωνικοποίησης και δικτύωσης καθώς και οι εξατομικευμένες ανάγκες κατάκτησης της γνώσης και όχι μόνο, που προκύπτουν με τη χρήση των έξυπνων κινητών συσκευών στις μέρες μας οδηγούν στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της διδασκαλίας και της μάθησης.

 

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων.