Πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το συνέδριο με θέμα: «Γονιός δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι! Το παιδί, καθρέφτης της οικογένειας»

Πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το συνέδριο με θέμα: «Γονιός δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι! Το παιδί, καθρέφτης της οικογένειας»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με θέμα: «Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!  Το παιδί, καθρέφτης της οικογένειας», το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ΄ στη Λευκωσία.

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν, ο κ. Ανδρέας Δημητρίου Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος, Λειτουργός της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Αλληλεπίδραση Γονιών – Παιδιών: Μια σχέση ζωής», και η κυρία Έλενα Χριστοφίδου, Εκπαιδευτικός, Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου με το θέμα «Δεξιότητες Επικοινωνίας και Διαχείριση Θυμού».

Των δύο διαλέξεων, ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο συνέδριο υποβάλλοντας ερωτήσεις για θέματα που τους απασχολούν.

Η ανάγκη της οικογένειας να ανακαλύψει και να εφαρμόσει στην καθημερινότητά της κατάλληλες και αποτελεσματικές μεθόδους έτσι ώστε τα μέλη της να καταστούν ικανά να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις σχέσεις μεταξύ τους και τις σχέσεις τους με τη ζωή, είναι διαχρονική.

Αυτή η ανάγκη οδήγησε στη δημιουργία της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, με βασικό σκοπό της τη συμβολή στη βελτίωση των τρόπων ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, την εφαρμογή σωστών τρόπων στην αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων και την εξασφάλιση όλων των δυνατών προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση μιας, όσο γίνεται, καλύτερης νέας γενιάς, ψυχικά υγιούς, ευτυχισμένης, δημιουργικής και χρήσιμης.

Με αυτό το σκεπτικό και με γνώμονα τους στόχους και τους σκοπούς της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, το συνέδριο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια για ανάδειξη του ρόλου και της συμβολής του οικογενειακού κλίματος στην ψυχοπνευματική υγεία του παιδιού.

Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων ευχαριστεί θερμά την Εκπαιδευτική Ψυχολόγο κ. Έλενα Τρύφωνος, που ανέλαβε την παρουσίαση και τον συντονισμό, τους ομιλητές Ανδρέα Δημητρίου και Έλενα Χριστοφίδου καθώς επίσης την Σχολική Εφορεία Έγκωμης που μας παραχώρησαν την αίθουσα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Κώστα Μιχαήλ, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου  Μακεδονίτισσας Γ΄ για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Το συνέδριο θα επαναληφθεί στο Παραλίμνι το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2023 ενώ θα ακολουθήσουν και οι άλλες επαρχίες σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Close Menu